Śledź mnie na:

Pszeniczne (Ciechan)



By  Patryk Piechocki     6.8.13    Tagi:,, 

Bardzo stara degustacja, jeżeli chcesz abym ocenił to piwo poprawnie napisz mi maila, może się uda.

Ekhem… TAK się robi piwo pszeniczne (tak, to do ciebie Cornelius). Prawdziwy bukiet bananowo-goździkowy, fajna lekka kwaskowatość połączona z chlebem. Jest, hmm, pełne. Nie to co większość weizenów na polskim rynku, które są po prostu za wodniste. Piękny mętny złocisty kolor. Piana mogłaby się lepiej trzymać ale to tylko malutki minus. Według mnie najlepsze butelkowane piwo pszeniczne dostępne na naszym rynku (wliczając w to trunki zagraniczne). Czemu butelkowane? Spiż wrocławski jest ciut lepszy, ale go w butelce nie uświadczysz. 

Patryk Piechocki

Podobał Ci się ten wpis? Podziel się nim ze znajomymi. Dzięki temu uświadomisz innym, że piwo nie kończy się na lagerach a i mi pomożesz w szerzeniu kraftowej kultury. Walczmy z koncernową niewiedzą, każdy z nas może być Rycerzem Ducha Kraftu! Pamiętaj też, że piwo kraftowe zmienia się i każda kolejna warka może inaczej smakować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Informacje prawne:

Treści na blogu przedstawiają autorską ocenę produktów i mają charakter informacyjny o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356). Blog jest dziełem całkowicie hobbystycznym i nie przynosi żadnych zysków. Treści na blogu tylko i wyłącznie dla osób pełnoletnich.

Copyright:

Wszystkie zdjęcia (jak i treści) na blogu są mojego autorstwa i nie zgadzam się na ich rozpowszechnianie, publikowanie, jakiekolwiek używanie (w celach zarobkowych lub nie) bez mojej zgody. Dotyczy to wszystkich mediów a głównie internetu, czasopism itd.

Kontakt:

Patryk Piechocki
e-mail: realdome@gmail.com