Śledź mnie na:

Krakowiak Pils (Grybów)



By  Patryk Piechocki     8.8.13    Tagi:,,, 

Bardzo stara degustacja, jeżeli chcesz abym ocenił to piwo poprawnie napisz mi maila, może się uda.

Ktoś tu chyba przesadził z nazewnictwem. O ile mnie pamięć nie myli pilsy powinny mieć wyczuwalną chmielowość. W tym, przepraszam za słownictwo, szczynie nie ma nic z pilsa. Smakuje tak jakby ktoś nalał do butelki lecha/harnasia/tatrę/żywca/etc i zmienił etykietę. Zero goryczy tylko jakiś taki dziwny posmak metaliczny. Pije się źle i nieprzyjemnie, można nawet powiedzieć że jest mdłe. Beka się też po nim strasznie. Zdziwiło mnie to strasznie bo z 2 lata temu piłem Krakowiaka Miód-Malina i pamiętam, że mi smakował. Wątpliwości rozwiał jednak internet, pils został uwarzony w innym browarze. 

Patryk Piechocki

Podobał Ci się ten wpis? Podziel się nim ze znajomymi. Dzięki temu uświadomisz innym, że piwo nie kończy się na lagerach a i mi pomożesz w szerzeniu kraftowej kultury. Walczmy z koncernową niewiedzą, każdy z nas może być Rycerzem Ducha Kraftu! Pamiętaj też, że piwo kraftowe zmienia się i każda kolejna warka może inaczej smakować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Informacje prawne:

Treści na blogu przedstawiają autorską ocenę produktów i mają charakter informacyjny o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356). Blog jest dziełem całkowicie hobbystycznym i nie przynosi żadnych zysków. Treści na blogu tylko i wyłącznie dla osób pełnoletnich.

Copyright:

Wszystkie zdjęcia (jak i treści) na blogu są mojego autorstwa i nie zgadzam się na ich rozpowszechnianie, publikowanie, jakiekolwiek używanie (w celach zarobkowych lub nie) bez mojej zgody. Dotyczy to wszystkich mediów a głównie internetu, czasopism itd.

Kontakt:

Patryk Piechocki
e-mail: realdome@gmail.com